Bulunduğunuz sayfa: Anasayfa
Ebe Hanımlara Öğütler Yazdır E-posta

Dr. Besim Ömer Akalın tarafından yazılan “Ebe Hanımlara Öğütler“, kitabının Türkçe çevirisinin sadeleştirilerek düzenlenmiş basımı, 2009.

Besim Ömer Akalın : (1862-1940) Tıp profesörü, bilim insanı, milletvekili.

Çağdaş doğum bilimci, Türkiye'de ilk doğum kliniğini açmıştır. "Ebelerin ebesi" adı ile bilinir. Doğum üzerine ilk çağdaş kitabı yayımlamıştır. Ebelik mesleğinin kurumsallaşmasına büyük katkıları olmuştur. Ülkemizdeki tıbbî yayıncılığı başlatan bilim adamıdır.

Sosyal medyada biz...