Bulunduğunuz sayfa: Anasayfa
Sık Sorulan Sorular Yazdır E-posta
1.DERNEĞİN KURULUÇ AMACI NEDİR?

Derneğin Amacı, profesyonel ebeliğin desteklenmesi ve güçlendirilmesi yoluyla; kadın, yenidoğan, aile ve toplum sağlığının yükseltilmesi ve İyileştirilmesi için çalışmaktır (Ebeler Derneği Tüzüğü, Madde:3).

2.KİMLER ÜYE OLABİLİR?

• Sağlık meslek lisesi mezunları, önlisans, lisans ve lisansüstü eğitim görmüş ebeler,
  • Yurtdışında ve içinde ebelik öğrenimi görmüş ve Sağlık Bakanlığı tarafından ebeliğe denkliği tescil edilmiş olanlar,
  • Kadın hastalıkları ve doğum hemşireliği alanında lisansüstü eğitim görmüş olan hemşireler,
  • Türk vatandaşı olmayanlar, ancak Türk vatandaşlarından aranan koşullardan başka, Türkiye'de ikamet etme hakkına sahip ebeler üye alınabilir.
  • Fahri üyelik için ikamet şartı aranmaz.

(Ebeler Derneği Tüzüğü, Madde:7).

3. ÜYE OLMAK İÇİN NE YAPMALIYIM?

Web sitemizde yer alan üyelik formunu doldurduktan sonra,

• 2 Adet vesikalık fotoğraf,
  • İş Bankası Osmangazi Üniversitesi / Eskişehir Şube kodu: 4406/0198311 no'lu (IBAN: TR81 0006 4000 0014 4060 1983 11) hesaba 50 TL yıllık aidatın yatırılarak banka dekontunu aşağıda yer alan dernek adresimize göndermeniz koşulu ile üyeliğiniz gerçekleşecektir.

Üyelik işlemleri için her türlü soru ve önerileriniz için Dernek Genel Sekreterimiz Sayın Nezide TOPUZ'u arayabilirsiniz.

Üyelik Komisyon Başkanı Nezide TOPUZ

Adres:
Dernek merkezimizde süreki bir çalışan bulunamadığından gelen posta ve kargoların teslimatında bazı aksaklıklar olabilmektedir. Üyelerimizin mağdur olmamaları için aşağıdaki adresi kullanmaları önemle rica olunur.

Nezide TOPUZ
Kent Koop. Mah. 1820.Cad. Kent 92 sit. B blok no: 12 Batıkent/Ankara

NOT: Yıllık aidatınızın düzenli olarak ödenebilmesi için, maaşınızı aldığınız bankaya bir dilekçe ile talimat verebilirsiniz.

4.ÜYELİK İŞLEMLERİ NE KADAR SÜREDE SONUÇLANIR?

Üyelik için yapılan başvurular, en geç 30 gün içinde üyeliğe kabul veya isteğin reddi şeklinde karara bağlanıp, sonucu başvuru sahibine yazı ile duyurulmak zorundadır. Başvurusu kabul edilen üye, üye kayıt defterine kaydedilir, üyelik kartı düzenlenerek gönderilir.